Tilbage til forsiden

Da it og tekstil
blev gode venner

Tekstilbranchen og it har aldrig haft det særlig godt med hinanden.

For modetøjsfirmaerne er it noget besværligt og dyrt stads, der alligevel aldrig helt kan det, det skal. Og hvis man vil have lavet noget om, koster det dyre konsulenttimer og sure oplæringstimer.

Omvendt har it-folk svært ved helt at forstå tøjverdenen, og de er bundet af konventionelle systemer, som er svære at videreudvikle til tekstilbranchens særlige behov. Gode idéer og intentioner drukner ofte i økonomi.

I 2008 besluttede en programmør og en tekstilmand at holde op med at slås og i stedet sætte sig ved samme side af bordet og udvikle et nyt system helt fra bunden. Et system, der styrer og forbedrer hele processen fra tegneblok til tøjstativ, og hjælper brugeren - frem for at sinke ham med nedetid, fejl og ulogiske arbejdsgange.

Resultatet blev SPY, som ikke er et økonomisystem, men et værktøj til mode branchen. SPY blev udviklet til et enkelt tøjfirma, men det blev så godt, at det nu lever som selvstændigt system.

Dan Skovsbøll og Jesper Bjerregaard Idéen med SPY er at gøre den enkelte bruger bedre til sit arbejde. Hvordan kan indkøberen blive bedre, hvordan kan sælgeren blive bedre, hvordan kan lagermedarbejderen blive bedre?

Samtidig gør SPY op med økonomien i it. Som bruger af SPY betaler du kun et fast månedligt abonnement. Og så fungerer systemet naturligvis på de enheder, som tøjfolk bruger: bærbar, iPad og telefonen.

SPY er udviklet af brugerne - interne og eksterne sælgere, designere, konstruktører, bogholdere, lagermedarbejdere, indkøbere, producenter, salgschefer, indkøbschefer, økonomichefer, kunder, lagerchefer og direktører.